espaΨηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ
 

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝΑσφάλεια
ζωής

Στη ζωή μας υπάρχουν πάντα αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να ανατρέψουν την καθημερινότητα και τα σχέδια που έχουμε κάνει. Η ξαφνική αντιμετώπιση μίας μερικής ή ολικής αναπηρίας ή ενός θανάτου, πέρα από την ανθρώπινη πλευρά και τη συναισθηματική φόρτιση που επιφέρει έχει και οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να βαρύνουν εμάς και την οικογένειά μας.

Όταν στην καθημερινότητά μας όλα κυλούν ομαλά οι καταστάσεις είναι διαχειρίσιμες. Έχουμε την ικανότητα να εργαζόμαστε και να καλύπτουμε τυχόν δάνεια ή αποπληρωμές πιστωτικών καρτών και να σχεδιάζουμε το μέλλον και τις σπουδές των παιδιών μας. Όταν όμως ένα ατύχημα, μία ανίατη ασθένεια ή ένας θάνατος αφαιρεί ξαφνικά σημαντικό μέρος του εισοδήματος από μία οικογένεια τα πράγματα δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό.

https://www.anax.gr/wp-content/uploads/2020/03/ΑΝΑΧ-asfaleia-zois-2.jpg
Σκέψου τι αφήνεις πίσω σου αν δεν έχεις ασφάλεια ζωής.

Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει η ασφάλιση ζωής που είναι στην ουσία πράξη ευθύνης τόσο απέναντι στον εαυτό μας όσο και απέναντι στην οικογένειά μας, καθώς στη δύσκολη στιγμή η εν λόγω κάλυψη έρχεται να μας διασφαλίσει την οικονομική ομαλότητα.

Τα προγράμματα ασφάλισης ζωής που υφίστανται στην αγορά έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις για να μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Για αυτό και χρειάζεται να μιλήσουμε με έναν εξειδικευμένο ασφαλιστή και προσμετρώντας όλους τους παράγοντες να οδηγηθούμε στη σωστή επιλογή. Στις εναλλακτικές που υπάρχουν είναι η εφάπαξ ή η μηνιαία καταβολή  κεφαλαίου, η διάρκεια των προγραμμάτων και ο καθορισμός των ασφαλίστρων στο ύψος που επιθυμούμε και μπορούμε να ανταποκριθούμε.

Το 2015 εξειδικευμένος σύμβουλος της Anax επισκέφθηκε ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά προκειμένου να διερευνήσει τις ασφαλιστικές τους ανάγκες και να τους προτείνει λύσεις. Μετά τη μελέτη αναγκών και τον υπολογισμό όλων των απαραίτητων παραμέτρων ο σύμβουλός μας πρότεινε στο ζευγάρι να προχωρήσει σε ασφάλιση ζωής. Ο άντρας ήταν ιδιωτικός υπάλληλος και η γυναίκα είχε κατάστημα με παιδικά ρούχα και συνολικά το εισόδημα της οικογένειας ανερχόταν σε 40.000€. Υπήρχε επίσης ένα δάνειο στεγαστικό του οποίου το υπόλοιπο ήταν 150.000€. Στο τέλος της συνάντησης το ζευγάρι δήλωσε ότι ήθελε να σκεφτεί την πρόταση που έγινε καθώς λόγω οικονομικών υποχρεώσεων ήταν τη δεδομένη περίοδο δύσκολο να προχωρήσουν στην ασφάλιση. Περισσότερο επιφυλακτική σχετικά με την αξία της ασφάλισης και την οικονομική δυσκολία ήταν η γυναίκα. Ωστόσο λίγες μέρες μετά ο άντρας του ζευγαριού κάλεσε τον ασφαλιστικό σύμβουλο και προχώρησε στην ασφάλιση ζωής του για να είναι καλυμμένη η οικογένειά του για παν ενδεχόμενο. Δέκα μήνες μετά ο άντρας διαγνώστηκε με επιθετικό και μεταστατικό καρκίνο και παρά τη θεραπεία έφυγε από τη ζωή μέσα σε ένα μήνα από τη διάγνωση της νόσου. Η γυναίκα που δεν γνώριζε για την κίνηση του συζύγου ενημερώθηκε από τον ασφαλιστικό σύμβουλο ότι θα λάβει αποζημίωση από το συμβόλαιο 200.000€ και πως αποπληρώνεται το υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου.

https://www.anax.gr/wp-content/uploads/2020/03/ΑΝΑΧ-asfaleia-zois.jpg
https://www.anax.gr/wp-content/uploads/2020/03/Graph-07.jpg