ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - ΑΝΑΞ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΑΝΑΞ Ασφαλιστικές Πρακτορεύσεις Α.Ε. (παρακάτω αναφερόμενη ως ΑΝΑΞ)

Γενικά

Ως διαχειριστές του δικτυακού τόπου , η ANAΞ θα ήθελε να σας ενημερώσει  ότι λαμβάνει κάθε απαραίτητο μέτρο και  δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών σας.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου  αφορά στις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας και ορίζει το πλαίσιο μέσα  στο οποίο  επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς ή και  που εσείς οι ίδιοι μας παρέχετε.

Για τους σκοπούς του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR), καθώς του νομικού πλαισίου που περιβάλλει την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα :

Όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών του Δικτυακού Τόπου μας, ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων είναι ΑΝΑΞ.

Όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα του επισκέπτη της Ιστοσελίδας μας, ο οποίος υποβάλλει αίτηση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, η ΑΝΑΞ, θα επεξεργάζεται τις προσωπικές πληροφορίες/δεδομένα του ως επεξεργαστής δεδομένων.

Σε περίπτωση που υποβάλετε αίτηση για να γίνετε πελάτης της ΑΝΑΞ, τότε τίθεται εν ισχύ η Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα/Πολιτική Απορρήτου της εταιρίας μας η οποία αφορά στους πελάτες μας.

Η παρούσα  Πολιτική Απορρήτου  ισχύει μόνο για τον παρόν Ιστότοπο. Η παρούσα πολιτική δεν ισχύει για πληροφορίες που συλλέγονται μέσω οιουδήποτε άλλου δικτυακού τόπου ή για πρακτικές εταιρειών τις οποίες δεν ελέγχουμε.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι ο παρόν Ιστότοπος ενδέχεται να περιέχει συνδέσεις προς άλλους δικτυακούς τόπους. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα άλλων δικτυακών τόπων και σας συνιστούμε να διαβάσετε την πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του εκάστοτε ιστότοπου που επισκέπτεστε.

Δεδομένα τα οποία συλλέγουμε από εσάς στον παρόν Ιστότοπο :

Δεν είστε υποχρεωμένοι να παρέχετε πληροφορίες απευθείας σε εμάς για να δείτε τον παρόν Ιστότοπο.

Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε ορισμένες λειτουργίες του Ιστότοπου, όπως τη συμπλήρωση οποιασδήποτε αίτησης/φόρμας κλπ, ενδέχεται να σας ζητηθεί να παρέχετε περαιτέρω πληρoφορίες όπως : στοιχεία επικοινωνίας, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και αριθμό κινητού τηλεφώνου, ΑΦΜ.

Όταν επισκέπτεστε και αλληλεπιδράτε με τον Ιστότοπο, ενδέχεται να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες, όπως:

  • H διεύθυνση (ΙΡ) του υπολογιστή σας,
  • Ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και του λειτουργικού συστήματος,
  • H ταχύτητα της σύνδεσής σας και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας,
  • Οι βασικές πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή
  • Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω cookies, και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών.

Πώς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς στον παρόν Ιστότοπο :

Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες/δεδομένα που συλλέγουμε και  τηρούμε για εσάς με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Για να διασφαλίσουμε ότι το περιεχόμενο από τον Ιστότοπο παρουσιάζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για εσάς και τον υπολογιστή σας.
  • Για να σας παρέχουμε πληροφορίες, προϊόντα ή υπηρεσίες που ζητάτε από εμάς ή που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν ή να ενδιαφέρουν τον Πελάτη μας.
  • Για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, οι οποίες απορρέουν από τυχόν συμβάσεις που συνάπτονται μεταξύ του Πελάτη μας και της εταιρίας μας.
  • Για να σας ενημερώσουμε για αλλαγές στις Υπηρεσίες μας και να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικές με τη χρήση των Υπηρεσιών μας από εσάς.
  • Σε περίπτωση που τυγχάνετε υποψήφιος Πελάτης, να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τις Υπηρεσίες μας για προωθητικούς σκοπούς.

Στατιστική ανάλυση:

Ενδέχεται στο μέλλον, για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το πώς χρησιμοποιείται ο Ιστότοπος μας να τηρούμε σε συγκεντρωτική μορφή και να αναλύουμε τα δεδομένα που συλλέγουμε.

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες, για παράδειγμα, για να παρακολουθήσουμε και να αναλύσουμε τη χρήση του Ιστότοπου, για να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητά του και για να διαμορφώσουμε καλύτερα το περιεχόμενο και το σχεδιασμό του ανάλογα με τις ανάγκες των επισκεπτών μας.

Πώς χρησιμοποιούμε τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα και  που συλλέγουμε από εσάς:

Σε περίπτωση που μας παρέχετε πληροφορίες ως Πελάτης κατά τη χρήση/επίσκεψη στην Ιστοσελίδα μας, η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τα οποία μας παρέχετε οι ίδιοι, βασίζεται στη διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων σας, τα οποία απορρέουν από την εκτέλεση της ασφαλιστικής σύμβασης που οι ίδιοι αιτήστε ή τηρείτε στην εταιρία μας.

Σκοπός Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΔΠΧ) και Ειδικής Κατηγορίας Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα (ΕΚΔΠΧ)

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για κάποιον/κάποιους από τους ακόλουθους σκοπούς:

– Παροχή υπηρεσιών πρακτόρευσης ασφαλίσεων σε αίτηση ασφάλισης ή αίτηση λήψης προσφοράς ασφάλισης, επεξεργασία συνημμένου ερωτηματολόγιου ώστε να προσδιοριστούν οι ασφαλιστικές σας ανάγκες.

– Παροχή όλων των προπαρασκευαστικών, για την σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης, εργασιών καθώς και εργασιών ανανέωσης ισχύος της.

– Εξυπηρέτηση συναφθείσας ασφαλιστικής σύμβασης, εκπλήρωση όρων σύμβασης.

– Επεξεργασία αιτημάτων και πληρωμών

– Παροχή σχετικών με την ασφάλιση, συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Είναι αναγκαίο αλλά και υποχρέωσή σας από τον ασφαλιστικό νόμο (N. 2496/1997) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που θα μας δηλώσετε να είναι σωστά και ολοκληρωμένα. Θα επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, δεδομένα που οι ίδιοι έχετε γνωστοποιήσει ή θα γνωστοποιήσετε σε εμάς στο μέλλον, είτε προφορικά είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο, έγγραφο ή ηλεκτρονικό, μέσω των υπαλλήλων μας, των συνεργαζόμενων μαζί μας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, των δικηγόρων ή άλλου εξουσιοδοτημένου από εμάς προσώπου, με βάση τη ρητή συγκατάθεση που θα μας χορηγήσετε στο  τμήμα ενημέρωσης και συγκατάθεσης, στην φόρμα που θα συμπληρώσετε.

Κατηγορίες δεδομένων που επεξεργαζόμαστε

Τα προσωπικά δεδομένα που ενδέχεται να απαιτηθούν ανά περίπτωση, απαραίτητα για το είδος της ασφάλισης σας ή του αιτήματός σας:

  • Δεδομένα Ταυτοποίησης: Όνομα, Επώνυμο, Ημερομηνία Γέννησης, Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας / Διαβατηρίου, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ
  • Δεδομένα Επικοινωνίας: π.χ. διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου / αλληλογραφίας, αριθμοί τηλεφώνου / φαξ
  • Δεδομένα Πληρωμής: π.χ. τραπεζικοί λογαριασμοί, χρεωστικές / πιστωτικές και λοιπές τραπεζικές κάρτες, ΙΒΑΝ, ΑΦΜ, ΔΟΥ
  • Δεδομένα Ασφάλισης: π.χ. Ιατρικά Δεδομένα, Ιστορικό, Βιβλιάριο Υγείας, γνωματεύσεις και σχετικά δικαιολογητικά, χρηματοοικονομικά δεδομένα (εργασία, εισόδημα), δεδομένα ακινήτων και σχετικά συμβόλαια, περιουσιακά στοιχεία κλπ.

Μέσω σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, είτε χειριζόμενων από υπαλλήλους είτε αυτοματοποιημένων, γίνεται συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, μεταβολή, αποθήκευση, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών και κατηγοριοποίηση ασφαλιστικών αναγκών και κινδύνων. Έλεγχος στα δεδομένα, κατά περίπτωση, μπορεί να πραγματοποιηθεί από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο της εταιρίας μας σε κάθε στάδιο της ασφάλισης/ αιτήματός σας.

Χρόνος Επεξεργασίας

Τα δεδομένα σας διατηρούνται σε αρχεία μας έως 20 έτη από την λήξη της ισχύος των ασφαλιστικών συμβάσεων που έχετε συνάψει με την βοήθεια της μεσολάβησής μας και μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν αξιώσεων από αυτές, 20 έτη αφότου επεξεργαστούμε αίτημα αποζημίωσης. Μέχρι 5 έτη, σε περίπτωση που δεν συναφθεί ασφαλιστική σύμβαση.

Διαβίβαση δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα διαβιβαστούν αρχικά στα αρμόδια τμήματά της εταιρίας μας για την επεξεργασία του αιτήματος σας, ενώ μέρος αυτών θα τύχουν επεξεργασίας από το λογιστήριό της εταιρίας μας.

Τα δεδομένα σας έπειτα θα διαβιβαστούν στην ασφαλιστική εταιρία, που θα συντάξει ή έχει συντάξει και υπογράψει μαζί σας την σύμβαση ασφάλισής σας ή που θα κληθεί να αξιολογήσει το αίτημά σας.

Κάθε ασφαλιστική εταιρία υποχρεούται να εφαρμόζει τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Γ.Κ.Π.Δ./ΕΕ 679/2016)

Τα δεδομένα σας ενδέχεται να διαβιβαστούν σε νομικό σύμβουλο της εταιρίας μας καθώς και σε συνεργαζόμενους με την εταιρίας μας παρόχους υπηρεσιών στο πλαίσιο της νόμιμης λειτουργίας  της ασφαλιστικής σύμβασης.
Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα που θα διαβιβάζονται θα είναι τα ελάχιστα αναγκαία και θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για νόμιμη επεξεργασία τους.

Ασφάλεια δεδομένων

Η εταιρίας μας κάνει χρήση όλων των τεχνολογικών μέσων που προτείνονται από την νομοθεσία (κρυπτογράφηση ασφάλεια δικτύου και ηλεκτρονικών αρχείων, ψευδωνυμοποίηση κλπ) αλλά και επιπλέον αυτών. Πρόσβαση στα δεδομένα σας έχουν μόνο οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι για τους σκοπούς της επεξεργασίας.

Τα δικαιώματα σας

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (General Data Protection Regulation – DGPR), αλλά και με τα άρθρα 11 – 13 του Νόμου 2472/1997, καθώς και οιασδήποτε νεότερης σχετικής, εθνικής ή ευρωπαϊκής νομοθεσίας ισχύσει εφεξής, διαθέτετε πλήθος σημαντικών δικαιωμάτων χωρίς κάποια χρέωση.

Έχετε το δικαίωμα της πρόσβασης, διόρθωσης, τροποποίησης, συμπλήρωσης, ενημέρωσης, διαβίβασης, δέσμευσης ή και διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων, κατόπιν της επικοινωνίας σας μαζί μας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@anax.gr

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, πρέπει να στείλετε μαζί με το αίτημά σας αποδεικτικό στοιχείο για την ταυτοποίησή σας.

Σε κάθε περίπτωση, θα λάβετε απάντηση εντός τριάντα ημερών (30), από την παραλαβή του αιτήματός σας.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα ανωτέρω δικαιώματα, παρακαλώ:

  • Επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας μας
    dpo@anax.gr, /    Τ.Θ. 60659, Τ.Κ. 57001 / χρησιμοποιώντας το έντυπο άσκησης δικαιωμάτων που μπορείτε να εκτυπώσετε από εδώ ή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ
  • Επιτρέψετε σε εμάς να διαθέτουμε επαρκείς πληροφορίες, ούτως ώστε εξακριβώσουμε την ταυτότητα σας.
  • Ενημερώστε μας για τις πληροφορίες στις οποίες αφορά το αίτημά σας.

Ιστοσελίδες/ Ιστότοποι τρίτων :

Ο παρόν Ιστότοπος, ενδέχεται από καιρό σε καιρό να περιέχει συνδέσμους προς και από άλλους δικτυακούς τόπους.

Η παρούσα  Πολιτική Απορρήτου  ισχύει μόνο για τον παρόν Ιστότοπο.

Η παρούσα πολιτική δεν ισχύει για πληροφορίες που συλλέγονται μέσω οιουδήποτε άλλου δικτυακού τόπου ή για πρακτικές εταιρειών τις οποίες δεν ελέγχουμε.

Αν ακολουθήσετε κάποιο σύνδεσμο σε οιονδήποτε από αυτούς τους Ιστότοπους, πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν ότι αυτοί οι Ιστότοποι έχουν τις δικές τους πολιτικές απορρήτου και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τους δικούς τους όρους χρήσης και ότι δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη, εγγύηση ή δέσμευση για τις εν λόγω πολιτικές και τους όρους χρήσης τους. Παρακαλούμε θερμά να ελέγξετε αυτές τις πολιτικές πριν υποβάλλετε οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα σε αυτούς τους Ιστότοπους.

Εμπιστευτικότητα και ασφάλεια

Περιορίζουμε την πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας σας μόνον στους εργαζομένους ή τους παρόχους υπηρεσιών που θεωρούμε εύλογα ότι χρειάζεται να γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία για την εκτέλεση της ασφαλιστικής σύμβασης, για την παροχή προς εσάς προϊόντων ή υπηρεσιών ή για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Έχουμε επίσης υιοθετήσει τεχνικές, φυσικές και διοικητικές διαδικασίες που είναι κατάλληλες για την προστασία των πληροφοριών που σας αφορούν από απώλεια, κακή χρήση και αλλοίωση των προσωπικών σας δεδομένων.

Ανήλικοι κάτω των 18 ετών

Δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας προσωπικές πληροφορίες από ανηλίκους κάτω των 18 ετών. Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 18 ετών χωρίς επαληθεύσιμη γονική συναίνεση, θα διαγράψουμε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων μας το συντομότερο δυνατό.

Αλλαγές στην Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πολιτική Απορρήτου

Σας ενημερώνουμε ότι διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε και να ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου ανά πάσα στιγμή, ούτως ώστε αυτή να αντανακλά τις ενδεχόμενες αλλαγές στις πρακτικές μας καθώς και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Μετά από κάθε τροποποίηση της εν λόγω Πολιτικής, θα τίθεται στο τέλος η τελευταία ημερομηνία ενημέρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, με τη συνεχιζόμενη χρήση των Υπηρεσιών και της Ιστοσελίδας μας, θεωρείται ότι αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Πώς να εκφράσετε ενδεχόμενα παράπονα ή διαμαρτυρίες σας :

Ελπίζουμε και καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να είμαστε σε θέση να επιλύουμε κάθε ερώτημα ή ανησυχία που ανακύπτει σχετικά με τη σύννομη χρήση των πληροφοριών και δεδομένων σας.

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, σας παρέχει επίσης ρητώς το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε Εποπτική Αρχή, εν προκειμένω στο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) στο οποίο εργάζεστε, διαμένετε μόνιμα ή στον εδαφικό χώρο, στον οποίο έλαβε χώρα εις βάρος σας, τυχόν παραβίαση των διατάξεων και νόμων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Η εποπτική αρχή στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση : contact@dpa.gr ή τηλεφωνικώς: +30 210 6475600.

Επικοινωνία / Ερωτήματα

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Πολιτική Απορρήτου μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της εταιρίας μας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@anax.gr .

Επίσης, μπορείτε να αποστέλλετε τα αιτήματά σας για την άσκηση των νομίμων και ανωτέρω αναλυτικώς εκτεθέντων δικαιωμάτων σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@anax.gr με mail ή συμπληρώνοντας την ηλ. φόρμα

Τέλος, σας κοινοποιούμε τα στοιχεία των Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της εταιρίας μας:

Ελπίδα Φραγκοπούλου dpo@anax.gr   τηλ   2316477451   –  2310477477 (εσωτ 451)